HKÜ – İKA İşbirliği ile Sağlık Eğitimi Geliştirilecek

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) tarafından Gaziantep’te sağlık personeli eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak hazırlanarak İpekyolu Kalkınma Ajansı desteği almaya hak kazanan projenin sözleşmesi imzalandı.

2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Hemşirelik Simülasyon Laboratuarının Kurulması ve Sağlık Mesleki Eğitim Altyapısının Geliştirilmesi” başlıklı projenin sözleşmesi, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile İKA Genel Sekreteri Bülent Özkan tarafından imzalandı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “Hemşirelik Simülasyon Laboratuarı sayesinde, HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu'nda öğrenim gören Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik Bölümleri öğrencilerinin yanısıra Gaziantep'teki bazı Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak çeşitli Sağlık Kurumlarında görev yapan Sağlık Personelinin uygulamalı eğitim imkânlarının arttırılarak daha nitelikli yetiştirilmelerini hedeflemekteyiz. Proje kapsamında bölgemizde ilk kez, HKÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu bünyesinde ‘Hemşirelik Uygulama Becerileri Simülasyon Laboratuarı’ kurularak, sağlık bakım profesyonellerinin mezuniyet öncesi ve sonrası uygulamalı eğitimlerinin verimliliği ve etkinliği arttırılacaktır. Bilgisayar destekli simülasyon uygulamaları sayesinde öğrencilere interaktif eğitim verilerek anında geribildirim alınacak ve öğrencilerin karar verme, uygulama becerilerinin geliştirilmesi sağlanacaktır” dedi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ise; “Bölgedeki mesleki eğitim altyapısının iyileştirilmesinin hedeflendiği Sosyal Gelişme Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı kapsamında desteklenen proje ile bölgede öğrenim gören sağlık personelinin niteliklerinin geliştirileceği” açıklamalarına yer verdi.

Simülasyon Laboratuarının 2014 yılı sonuna kadar tamamlanarak eğitimde kullanılmaya başlanması hedefleniyor.