TÜBİTAK - Üniversite Öğrencilerine Yönelik Proje Yarışması

Üniversiteliler İçin 3 Farklı Kategoride Yarışma Düzenlenecek TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB), 2014 yılında üniversite öğrencilerine yönelik 3 ayrı yarışma düzenleyecek. Yarışmalar için başvurular 2 Ocak itibariyle başladı. Ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli yarışmalar düzenleyen BİDEB’in 2014 yılı yarışma takvimi belli oldu. “Üniversite Girişimcilik ve Yenilikçilik”, “Lisans Öğrencileri Yazılım Projeleri” ile “Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri” alanında düzenlenecek 3 yarışma için başvurular 2 Ocak itibariyle başladı. Üç yarışmanın da final sergisi ve ödül töreni 23-25 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Kimler Başvurabilir?

- Mühendislik ve Teknoloji Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Tıbbi Bilimler ve Tarımsal Bilimler alanlarının ilgili bölümlerinde öğrenim görmekte olan ve bitirme projesi

hazırlayan lisans öğrencileri başvuru yapabilir.

Hazırlanan Bitirme Projeleri;

1. Bitirme projesi herhangi bir sanayi kuruluşunun sorununun çözümü amacıyla ilgili kuruluşla entegre olarak gerçekleştirilecek olmalıdır.

2. Yarışmaya her öğrenci bir bitirme projesi ile katılabilir ve her bitirme projesi en fazla on öğrenci tarafından hazırlanabilir. Grup olarak başvuru yapan öğrenciler ayrıca bireysel başvuru yapamazlar.

3. Bitirme projeleri biri akademik, biri sanayi kuruluşundan olmak üzere iki danışman rehberliğinde hazırlanmalıdır. Akademik ve sanayi danışmanları birden fazla bitirme projesinde görev yapabilir.

4. Hazırlanan bitirme projeleri, yarışma kılavuzunda belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanmalıdır.

Ödüller

Derecesi Öğrenci Ödülü        Danışman Ödülü
Birincilik            10.000TL             5.000TL
İkincilik              7.500TL             3.750TL