Girişimcilik Yarışması’nda HKÜ farkı…

Başta akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere, tüm girişimci olmak isteyenler için var olan proje fikirlerini şirket kurma yoluyla ticari değere dönüşmesi için gereken altyapı ve danışmanlık hizmetini veren Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) çalışmaları başarıyla sonuçlanıyor. KALİTTO Kuluçka Merkezinde faaliyetini sürdüren 3 akademisyen ve öğrenci girişimi, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulunca düzenlenen "Girişimci Havuzu Proje Yarışması”nda finale kaldı.

Farklı sektörlerden gelen 202 proje başvurusu arasında yapılan değerlendirmeler sonucu final programında yer almaya hak kazanan 6 projeden 3’ü HKÜ akademisyen ve öğrencilerine ait. HKÜ Araştırma Görevlileri Ali Acıoğlu Sürücü Uyku Uyarı Sistemi, Mehmet Salih Koçak Quqqa Projesi ve HKÜ yüksek lisans öğrencisi Mehmet Mete Yılmaz 3B Gıda Yazıcısı Tasarımı, İmalatı, Sanayi ve Hanelere Entegrasyonu Projeleri ile finalde yarıştılar.

Gaziantep Ticaret Odası'nda yapılan finalde Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer YILMAZ, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı'nın da yer aldıkları jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda HKÜ katılımcıları başarılı bulunarak dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildiler.