Teknoloji alanında yenilikçi fikirlere sahip girişimciler ABD’nin Silikon Vadisi-Palo Alto bölgesinde kurulacak kuluçka merkezi ile dünyaya açılacaklar. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin de yer aldığı StarTURK konsorsiyumu tarafından hazırlanan proje KOSGEB tarafından ilk kez açılan Uluslararası Kuluçka Merkezi programında başarılı oldu. HKÜ’nin yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’nin katılımlarıyla hazırlanan StarTURK Kuluçka Merkezi Projesi desteklenmeye hak kazandı. StarTURK Kuluçka Merkezi’ne KOSGEB, 5 yıl boyunca toplamda 3.850.000$ destek sağlayacak.

Ülkemizde gerçekleştirilen teknolojik ürünlerin uluslararası pazarlara açılması ve yerli teknoloji yoğun başlangıç işletmelerinin gelişmiş girişimcilik ekosistemi içerisinde yer alması amacıyla KOSGEB tarafından oluşturulan mekanizma Üniversitelerin güçlerini birleştirerek kurdukları StarTURK konsorsiyumu aracılığıyla hayata geçirilecek.

Başvuru sonucunun açıklanmasının ardından hakkında açıklama yapan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, “KOSGEB üniversitelerin oluşturduğu konsorsiyum üzerine Amerika’da açacakları kuluçka merkezlerine yüzde 80 oranında destek sağlayacak. Bizim oluşturduğumuz Türkiye’nin en köklü üniversiteleri yer aldığı konsorsiyumda 700’e yakın şirketleri temsil ediyoruz. Bu şirketler şu anda teknoloji ve bilim üretmek üzere teknoparklarda faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki girişimcileri global pazara, Amerika pazarına çıkartarak oradan bir dünya pazarı oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.