Yenilikçi ve Teknolojik İş Fikirlerine 150 Bin Tl Destek İmkanı

Potansiyel taşıyan iş fikri olan girişimcinin 150 bin TL destek alabileceği BiGG TEB Girişim Evi 1512 Girişim Seçme Step UP Programı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Amfi-1 salonunda yapılacak. 13 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te başlayacak toplantıda HKÜ öğrencilerine program hakkında bilgiler verilecek.

TÜBİTAK, 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı-BiGG 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısında süreçleri yürütmek üzere seçilen TEB ile Kalyoncu İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) işbirliği ile girişimcilere eğitim, rehberlik, ön kuluçka gibi hizmetlerin sunulacağı bilgilendirme toplantısı yapılacak.

Başvuruda bulunan girişimciler, TEB Girişim Evi danışmanlarınca oluşturulan 21 günlük BiGG TEB Girişim Evi 1512 Girişim Seçme Step UP Programı’na alınacak. Kişisel Gelişim Eğitimleri, İş Modeli ve İş Planı Eğitimleri, İş Modeli ve İş Planı Birebir Mentorluk Görüşmeleri ve Teknik Eğitimler (Şirket Türleri ve İş Hukuku, Fikri Sınai Haklar vb.) olmak üzere dört ana modülden oluşan bu program sonucunda başarılı bulunan girişimciler 2. aşama için hibe almaya aday olarak TÜBİTAK’a yönlendirilecek.

Verilecek Hizmetler:

• Geçtiğimiz sene 2. Aşama için TÜBİTAK’a iş planları iletilen 38 girişimciden 15’i destek almaya hak kazandı. Desteğin açıklanmasının akabinde girişimciler İstanbul ve İzmir TEB Girişim Evi’nde “Şirket Türleri ve Şirket Kurma Aşamaları Eğitimi”, “ETEYDEB Maliyet Formları Düzenleme Uygulamalı Eğitimi” yanında şirketlerinin kuruluş aşamasında TEB Şubelerinde bulunan uzman portföylerden de yardım alacaklar.
  • Girişimciler proje süreleri boyunca uzman danışmanlardan her ay tanımlı olarak bire bir iş yönetimi danışmanlığı alacaklar.
  • Kazanan girişimciler proje süreleri boyunca TEB Girişim Evi’nden ücretsiz faydalanacak.
  • Girişimciler bir yıl boyunca  uygulama geliştirme platformu olan Visual Studio ve pek çok Microsoft teknolojisini ücretsiz kullanım hakkına sahip olacak. Microsoft Azure Bulut Platformu’nu aylık 10.000 USD, yıllık ise toplam 120.000 USD’ye kadar ücretsiz kullanabilecekler.
  • TEB aynı zamanda destek alamayan ancak girişimlerini sürdürmek isteyen ve ofise ihtiyacı olan girişimcileri de TEB Girişim Evi’nden de ücretsiz faydalandıracak.
  • TEB, girişimcilere projelerinin piyasa koşullarına karşı dayanıklılığını tespit etme, geniş müşteri kitlesi sayesinde ücretsiz reklam yapabilme, farklı disiplinlerden kitlelere ulaşarak iş fikirlerini değerlendirebilme gibi çok sayıda avantaj sunuyor.
  • Kazanan girişimciler içerisinden uzman danışmanlar tarafından seçilen 1 kişi, Silikon Vadisi Ziyaretine katılmaya hak kazanacak.

Programı başarıyla tamamlayıp ilk aşamayı geçen girişimciler, Anadolu’nun çeşitli illerine yayılan TİM-TEB Girişim Evleri’nin de bir parçası olarak, ihracat potansiyeli bulunan teknolojik ve katma değeri yüksek proje sahibi girişimciler arasında yer alma şansı elde edecek.