Kalyoncu Teknoloji Transfer Ofisi (KALİTTO) tarafından, enerji sektörün-de Ar-Ge çalışmalarına öncülük edilmesi amacıyla düzenlenen “HASAT-3 Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı”nda dereceye giren proje sahipleri ödüllendirildi.

TÜBİTAK desteği ile hayata geçirilen Ar-Ge Proje Pazarına katılan araştırmacıların gönderdikleri posterler arasından ilk üçe girenlerin ödülleri bilim kurulu tarafından değerlendirildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, sanayi ile yakın işbirliği gerçekleştiren bir “Ar-Ge Üniversitesi” olmayı hedeflediklerini, “HASAT-3 Enerji Teknolojileri Ar-Ge Proje Pazarı” ile bu doğrultuda önemli bir adım atıldığını ifade etti.

’HASAT-3 Ar-Ge Proje Pazarı’na Türkiye çapında yaklaşık 126 araştırmacı ve girişimci 61 proje ile katılım sağladı.

Açış konuşmasının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi HASAT-3 Ar-Ge Proje Pazarı’nda birinciliği kazanan Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir ŞENER, ikinciliği HKÜ Mühendislik Fakültesi Öğr. Gör. Mohammad N. Sabet JAHROMI, üçüncülüğü ise Özel Deva Okulları kazandı.

Törenin ardından HASAT-3 Ar-Ge Proje Pazarı kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımlarıyla “Enerji Sektöründe Üniversite-Sanayi İşbirliği” konulu çalıştay yapıldı.