TÜRKİYE’DE HAYAT BOYU ÖĞRENMENİN DESTEKLENMESİ – II

AB HİBE PROGRAMI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi II” başlıklı bir AB Hibe Programı açılmıştır. İlk aşaması için son başvuru tarihi 31 Ekim 2014 olan çağrı hakkındaki özet bilgiler aşağıdadır:

Genel hedefi:

Hayat boyu öğrenme için uyumlu ve kapsamlı stratejilerin geliştirilmesinin ve uygulanmasının teşvik edilmesidir.

Özel hedefleri:

• Özellikle dezavantajlı kişiler ve 25-64 yaşlarındaki kadınlar için temel ve mesleki becerilerin ve yetkinliklerin sağlanması,
  • HBÖ kapsamında rehberlik ve danışmanlığın artırılması için yaygın eğitim yoluyla öğrenme kalitesinin artırılması,
  • Uzaktan öğrenme gibi farklı öğrenme içerikleri ve öğrenme şekilleri arasında köprü kurmak amacıyla öğrenmenin değerlendirilmesinde kapsamlı ve yeni bir yaklaşımın geliştirilmesi ve özellikle önceki öğrenmelerin tanınmasını içerecek şekilde bireylerin öğrenmeye erişiminin kolaylaştırılması,
  • HBÖ, eğitim sistemi ve işgücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi (ağ oluşturma sürecini desteklemek- hayat boyu öğrenme ile ilişkili tüm taraflar arasındaki işbirliğini ve diyaloğu geliştirmek)
  • HBÖ yaklaşımıyla farkındalık artırıcı uygulamaların düzenlenmesi için sektör ve eğitim ve öğretim kurumlarının desteklenmesi

Temel hedef gruplar:

• 25- 64 yaş aralığındaki yetişkinler,
  • Yaygın eğitim ve mesleki eğitim kurumlarındaki yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler,
  • Kadınlar başta olmak üzere işsiz yetişkinler,
  • Ev hanımları, emekliler vs. gibi aktif çalışma hayatının dışında olan kişiler,
  • Her hangi bir sebepten dolayı örgün eğitim sistemi dışında kalan kişiler,
  • HBÖ alanında çalışan sivil toplum kuruluşu personeli,
  • Özel politikalara ve uygulamalara ihtiyaç duyan, kadınlar, genç erkekler, uzun süre işsiz kalmış kişiler, istihdam ve eğitime erişimde çok büyük zorluklar çeken ve özel itina gösterilmesi gereken kişiler gibi gruplar.

Proje Süresi:

• En fazla 12 ay

Proje Bütçesi:

• 100.000 Euro ile 200.000 Euro arası.
  • Hibe desteği oranı % 80 - % 90 arası.

Hibe Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız

Ayrıntılı bilgi ve proje başvurusu için;

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ