• Fotovoltaik Enerji Sistemleri Eğitimi
  • Araştırma Geliştirme - Üretim Geliştirme
  • Sanayi İşbirliği

Dulkadiroğlu Belediyesi ve HKÜ'den kapsamlı işbirliği

Dulkadiroğlu Belediyesi ve HKÜ'den kapsamlı işbirliği...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın katıldığı imza protokolüne, Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak da eşlik etti. Dulkadiroğlu Belediyesi ek hizmet binası toplantı salonunda yapılan törenle taraflar arsında imzalar atıldı. 12 ay sürecek proje, HKÜ'nün bilgi birikimi ve deneyimlerinin Dulkadiroğlu Belediyesi ile buluşturulmasını sağlayacak toplam 8 iş paketinden oluşuyor. İmzalanan protokol kapsamında; eğitim, araştırma, bilgilendirme, bilinçlendirme, bilgi alışverişi, danışmanlık ve araştırma amaçlı hizmetler gibi proje faaliyetleri yer alıyor.

'Proje Odaklı Kurumsal Belediye' sloganıyla ilk adımların atılacağı bu protokol Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin başta İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olmak üzere Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Mühendislik Fakültesi gibi birçok alanda geniş akademik kadrosuyla sürdürülecek.

Araştırma ve Geliştirme (ARGE) konusunda Dulkadiroğlu Belediyesi’ne büyük faydalar sağlayacağının altını çizen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, "Üniversitelerin en önemli görevi çok iyi bir eğitim öğretim yapmaktır. Ancak bunun yanında araştırma ve geliştirme de yapmak, sosyal sorumluluklarımızı da yerine getirmemiz gerekiyor. Topluma fayda sağlayan, toplumun yararına olan şeyleri üretmemiz gerekiyor. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak belediyelerle çok iyi iş birlikleri yapmaya başladık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyeleriyle özel ve verimli ortaklıklar kurduk. Ben bu konuda Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ı tebrik ediyorum. Vizyonel bir projeyi hayata geçiriyor. Ciddi bir birikimimiz var. Bu birikimi Dulkadiroğlu’nun emrine sunmaya geldik. Bizim de buradan öğreneceğimiz şeyler var. Stratejik partnerimiz olan Dulkadiroğlu Belediyesi ile birlikte çok önemli yerlere geleceğimizi düşünüyorum" dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin bilgi birikiminden ve enerjisinden faydalanacakları işbirliğinin ilçesi için çok önemli olduğunu dile getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise halka daha iyi hizmet sunabilmek adına personelin Ar-Ge, inovasyon, fikri sınai mülkiyet hakları, yazışma teknikleri, halkla ilişkiler, arşivleme gibi konularda kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, bu işbirliği sayesinde önemli adım atılacağını söyledi.